2012 Yılı Öğretmen Atamaları Takvimi Şubat Ayında Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2012 Şubat ayında bakanlığa bağlı toplam 17.000 öğretmen ataması yapılacak. MEB’na bağlı eğitim kurumlarında öğretmen ihtiyaçlarını karşılayabilmek için gerekli sayının 17 bin olduğu belirtildi.

KPSS puanlarına göre yapılacak olan atamada öğretmen adayları kadrolu olarak grevlerine başlayacaklar. Milli eğitim bakanlığının yaptığı basın toplantısında şu açıklama yapıldı;” Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 2012 Şubat Atama Dönemi’nde; ilk atama usulüyle KPSSP10 puan üstülüğü esasına göre toplam 17.000 kadrolu öğretmen ataması yapılacaktır.

Önümüzdeki Şubat ayında atama yapılacak olan alanlar, atama puanları, belirtilen kontenjanlar, başvuru kayıtları MEB tarafından hazırlanacak ve Milli Eğitim Bakanlığının http://ikgm.meb.gov.tr adresinden öğretmen adaylarına duyurulacaktır.

BAŞVURU TAKVİMİ VE KAYIT TARİHLERİ

Duyurlar ve klavuz yayınlanması 24-25 Ocak 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular MEB tarafından 26 ocak-2Şubat tarihleri arasında kabul edilecektir. Atamalar ise 3 Şubat’ta yapılacak ve basın ile ve internet yoluyla öğretmen adaylarına duyurulacaktır. Atanan öğretmenler ise 6 Şubat’ta grevlerine başlayacaklardır. Yani 2012 yılının ikinci yarıyıl döneminde öğrencileri yeni öğretmenleri bekliyor.

Başvuru yapacak olan öğretmenlerin MEB sitesini dikkatle takip etmeleri ve kayıtlarında herhangi bir sorun yaşamamaları için duyuruları dikkatlice okumaları gerekmektedir.

Advertisement

No comments.

Yorum Ekle